ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

1. Εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της πρωτογενούς παραγωγής και επεξεργασίας του γάλακτος που θα εξασφαλίσει την εμπορική αξιοποίηση των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα της διασφάλισης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο.

2. Δημιουργία πρότυπου δικτύου συνεργαζόμενων εκτροφών στις οποίες θα γίνει βελτιστοποίηση των συνθηκών εκτροφής για την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας, με χρήση νέων τεχνολογιών.

3. Ανάπτυξη εξειδικευμένου εργαλείου όπου τα δεδομένα θα καταγράφονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και το οποίο θα αναγνωρίζει πιθανά προβλήματα, θα υποστηρίζει την ιεράρχηση τους και θα προτείνει κατάλληλες λύσεις.

4. Καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματική αναδιάρθρωση της διαδικασίας παραγωγής γάλακτος στις αιγοπροβατοτροφικές επιχειρήσεις.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η βιωσιμότητα αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων επιτάσσει τη μεταστροφή του επιχειρηματικού μοντέλου από τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των ζώων στη μείωση κόστους του παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, με φιλικές για το περιβάλλον μεθόδους εκτροφής.

Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία επιτρέπουν:

α) τη συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση κρίσιμων παραμέτρων οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για την εκτίμηση της ευζωίας σε επίπεδο ζωικής μονάδας

β) μείωση του συνολικού κόστους και περιορισμός των ανθρώπινων λαθών, καθιστώντας εφικτή μία ορθολογική διαχείριση στο συνολικό κύκλο παραγωγής και μεταποίησης του γάλακτος, έως την είσοδο των προϊόντων στην αγορά.

Το έργο βελτιώνει τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος στις συνεργαζόμενες εκμεταλλεύσεις, με μεθοδολογίες και δράσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι δυνατό να ποσοτικοποιούνται με μεγάλο βαθμό ακρίβειας σε προεπιλεγμένο βάθος χρόνου. Η βασική αρχή της ΕΟ για ολικό σχεδιασμό των διαδικασιών παραγωγής, αρχής γενομένης από την ευζωία, συμβάλλει τα μέγιστα στις άριστες ποιοτικές προδιαγραφές των παραγόμενων προϊόντων. Επιπλέον, η στρατηγική επιλογή της ΕΟ να στοχεύσει στη βελτίωση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και κατά συνέπεια στην επίτευξη 3 προστιθέμενης αξία, σύμφωνα με τις διεθνείς και πλέον επιτυχείς πρακτικές, σηματοδοτεί τους κύριους άξονες του επιχειρηματικού της σχεδιασμού για το μέλλον.

Scroll to Top